Ασφάλεια στο διαδίκτυο email

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο κυβερνοασφάλεια / cybersecurity είναι πλέον η πρώτη μέριμνα για τις επιχειρήσεις. Τόσο οι επιχειρήσεις που πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την εξασφάλιση της ασφαλείας των πολιτών, όσο και οι ίδιοι οι πολίτες είναι πλέον απαραίτητο να διασφαλίζουν την ενήμερη γνώση τους όσον αφορά στα ισχύοντα κατά τις διαδικτυακές συναλλαγές τους και την περιήγηση τους στο διαδίκτυο.

Οι άνθρωποι σήμερα στέλνουν κατά μέσο όρο 120 email σχετικά με την εργασία τους. Τα email είναι δοχεία και μεταφορείς σωρείας προσωπικών δεδομένων.

Συνεπώς, τα email υπόκεινται στους κανόνες για τα προσωπικά δεδομένα και της σχετικής συμμόρφωσης GDPR.

Συμμόρφωση GDPR και email:

  • Email που αφορούν marketing / διαφήμιση
  • Ανεπιθύμητα email (spam)
  • Ασφάλεια των email μέσω κρυπτογράφησης
  • Στρατηγική διατήρησης email και επιτρεπτός χρόνος και θεμιτοί λόγοι διατήρησης αυτών
  • Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (two-factor verification) για την ασφάλεια συναλλαγών μέσω email

 

Σημειώνεται εδώ ότι είναι απολύτως απαραίτητο να απαιτείται σαφώς και να παρέχεται ελευθέρα η συγκατάθεση επεξεργασίας των email και των προσωπικών δεδομένων (συλλογή, αποθήκευση, χρήση). Οι ανήλικοι μπορούν να δώσουν την συγκατάθεση τους μόνο δια άδειας η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι επιχειρήσεις / οργανισμοί είναι απαραίτητο να διατηρούν τα αποδεικτικά στοιχεία συγκατάθεσης των χρηστών για τους οποίους συναλλάσσονται.

ΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΉΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΈΙΣ / ΟΡΓΑΜΝΙΣΜΟΎΣ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ / ΣΤΕΛΕΧΟΙ / ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι, για πλείστους λόγους τα μηνύματα SMS εμπίπτουν και αυτά σε σημαντικό βαθμό στους εν γένει σχετικούς κανόνες των email.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Image

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο: 6945 088 741 ή συμπληρώνοντας την κάτωθι φόρμα επικοινωνίας