ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΑΤΗ

Image

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο: 6945 088 741 ή συμπληρώνοντας την κάτωθι φόρμα επικοινωνίας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΑΤΗ

Σύμφωνα με την πρόσφατη εμπειρία μας:
Η νεότερη μορφή ηλεκτρονικής απάτης αυτή την περίοδο είναι η παράνομη πρόσβαση σε κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών με την ταυτόχρονη αίτηση για ακύρωση κάρτας sim και έκδοση νέας (χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων σε καταστήματα παρόχων κινητής τηλεφωνίας)

  • Διάφορη είναι η περίπτωση, που επίσης συναντάται στις ημέρες μας, της παρακίνησης μέσω sms της τράπεζας να αλλάξουν οι πελάτες τους κωδικούς τους αφού ακολουθήσουν σχετικό τραπεζικό link στο οποίο τους υποδεικνύει το ίδιο το sms και εν τέλει τους οδηγεί σε ιστότοπο πανομοιότυπο «καθρέφτη» του πραγματικού ιστότοπου της τραπέζης. Στον ιστότοπο «καθρέφτη» οι πελάτες ακολουθούν τα βήματα που τους υποδεικνύονται με αποτέλεσμα, εν αγνοία τους να παρέχουν στους δράστες, τους αρχικούς κωδικούς τους καθώς και τους μετέπειτα κωδικούς ασφαλείας που λαμβάνουν στο κινητό τους. Οι δράστες λαμβάνουν όλους τους κωδικούς από τον ιστότοπο «καθρέφτη» και τους χρησιμοποιούν στον αυθεντικό ιστότοπο της τράπεζας με αποτέλεσμα να αφαιρούν μεγάλα ποσά.
  • Το άξιο απορίας σε όλες τις ως άνω περιπτώσεις είναι ότι στοχεύουν σχεδόν πάντα -αν όχι πάντα- σε «αδρανείς» τραπεζικούς λογαριασμούς Ταμιευτηρίου
  • Άλλη συχνή μορφή στις ημέρες μας είναι η αποστολή πλαστών emails προμηθευτών εταιρειών  με τα οποία ενημερώνουν τον πελάτη για υποτιθέμενη αλλαγή του τραπεζικού λογαριασμού του προμηθευτή
  • Καθόλου σπάνια είναι και η περίπτωση όπου οι δράστες απαντούν σε αγγελίες αναρτημένες σε ιστότοπους αγγελιών ή/και στα κοινωνικά δίκτυα, είτε για πώληση αντικείμενων είτε για αναζήτηση στέγης στο εξωτερικό (όπως π.χ. αναζήτηση από φοιτητή Erasmus για στέγη στην αλλοδαπή). Στην περίπτωση αυτή οι δράστες πείθουν με διάφορους τρόπους τους ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου να καταβάλουν είτε προκαταβολή είτε εγγύηση προτού πάντα ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
  • Δυστυχώς, σε μεθόδους ευρισκόμενες στην γκρίζα ζώνη νομοθετικά, βρίσκονται και διάφορες εταιρείες διαδικτυακών τυχερών παιγνίων με έδρα συνήθως στη Μάλτα και ψευδές «outlook» ελληνικών εταιρειών. Σύμφωνα πάντα με την εμπειρία μας, η ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια μέσω σχετικών ιστότοπων ενέχει κινδύνους πέραν των ήδη γνωστών και υπαρκτών στα καζίνο με φυσική παρουσία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το διαδίκτυο αποτελεί την ταχέως εξελισσόμενη «νέα κοινωνία» στην οποία όλοι αναγκαστικά συμμετέχουμε. Δεδομένης ακριβώς αυτής της ταχείας εξέλιξης η νομοθεσία – η οποία πάντα ακολουθεί τα κοινωνικά φαινόμενα- αργεί να αντιμετωπίσει τα δεδομένα που αλλάζουν καθημερινά. Εμείς, με την δεδομένη εμπειρία μας στο διαδίκτυο, αλλά και την δεδομένη εμπειρία μας στο σύνολο της «παραδοσιακής» νομοθεσίας, είναι σίγουρο ότι είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε άρτιες υπηρεσίες, πλήρη νομική κάλυψη και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. Εσείς, από την πλευρά σα,ς ενεργήστε προληπτικά, να σκέπτεστε πάντα πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια στο διαδίκτυο, ακόμα και αν η ενέργεια αυτή ανήκει στη συνήθη διαδικτυακή συμπεριφορά και εμπειρία σας.