6945 088 741

[vc_section full_width=”container-wide” padding_class=”wide-0″ bg_class=”bg-tra”][/vc_section][vc_section content_placement=”top” padding_class=”wide-0″][vc_row content_placement=”middle” row_bg_class=”bg-lightgrey” css=”.vc_custom_1595158036697{margin-bottom: 35px !important;}”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1611158904393{padding-top: 25px !important;padding-left: 25px !important;}”]

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ – ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ – ΕΞΥΒΡΙΣΗ

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_section content_placement=”top” padding_class=”wide-0″ css=”.vc_custom_1595158023973{margin-left: 0px !important;}”][vc_row content_placement=”top” el_class=”1″][vc_column width=”2/3″ offset=”vc_col-xs-12″ css=”.vc_custom_1595445342606{padding-right: 15px !important;padding-left: 25px !important;}” el_id=”11″ el_class=”11″][vc_column_text css=”.vc_custom_1611159015412{padding-top: 15px !important;padding-right: 15px !important;padding-bottom: 15px !important;padding-left: 15px !important;}”]

Στις μέρες μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν οδηγήσει τους χρήστες να επικοινωνούν, σε μεγάλο βαθμό, δημόσια. Ως αποτέλεσμα και δεδομένης της έκθεσης στη δημόσια κριτική είναι πολλές οι φορές που αθώες αρχικά ανταλλαγές ιδεών για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος ή/και αθώες αρχικά καταθέσεις απόψεων καταλήγουν σε προσβλητικές δηλώσεις που είτε θεωρούνται από τον δέκτη ζημιογόνες για την προσωπική του εικόνα είτε και για την επαγγελματική του εικόνα. Δυστυχώς υπάρχουν φορές που χρήστες εξυβρίζουν άλλους χρήστες. Τόσο η δυσφήμιση και η συκοφαντική δυσφήμιση όσο και η εξύβριση μπορεί να προκύψουν ηθελημένα ή/και κατόπιν παρανοήσεων που επιφέρει συχνά ο γραπτός λόγος.

Όσον αφορά στην επαγγελματική εικόνα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων είναι συχνό το φαινόμενο βλάβης/ζημίας που μπορεί να προκύψει και από σχόλια χρηστών στις επαγγελματικές σελίδες/προφίλ που διατηρούνται στη google και σε πλατφόρμες όπως το tripadvisor και πολλές άλλες. Τα ζημιογόνα για τις επιχειρήσεις σχόλια μπορεί βεβαίως να είναι ειλικρινή και να βασίζονται σε γεγονότα που έχουν λάβει χώρα, υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις που τα σχόλια είναι κακόβουλα ή/και υποκινούμενα από ανταγωνιστές ή/και απλά άτοπα δεδομένου ότι δεν βασίζονται σε αληθινές εμπειρίες των σχολιαστών/χρηστών. Το τελευταίο αυτό φαινόμενο είναι δυνατόν να προκαλέσει ανεπανόρθωτη και μεγάλη ζημία σε μία επιχείρηση που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε πελατεία που διοχετεύεται από το διαδίκτυο.

Σε όλες τις περιπτώσεις, πέραν της νομικής προστασίας που επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση του ποινικού και αστικού δικαίου, ενδείκνυται συνήθως και η άμεση επαφή με τις πλατφόρμες στις οποίες λαμβάνει χώρα το πραγματικό περιστατικό της προσβολής.

Επειδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η google, το tripadvisor κλπ, έχουν άκρως συγκεκριμένα κανάλια επικοινωνίας και άκρως συγκεκριμένους τρόπους ώστε να εισακουστούν οι εκκλήσεις των θιγόμενων έχει πολύ μεγάλη σημασία η όποια επικοινωνία να γίνεται ορθά, να απευθύνεται αρμοδίως και με τον τρόπο που απαιτείται καθώς και στην Αγγλική γλώσσα με άψογη και τυπική διατύπωση.

Σε περιπτώσεις που θεωρείτε τον εαυτό σας ή την επιχείρηση σας θιγμένο ανεπανόρθωτα θα πρέπει ως πρώτη ενέργεια να διατηρείται όλες τις online αποδείξεις του γεγονότος, να μαθαίνετε εάν το γεγονός αυτό υπάγεται στις σχετικές ποινικές διατάξεις ή/και άλλες σχετικές διατάξεις, εάν δηλαδή στοιχειοθετείται το σχετικό αδίκημα και να φροντίζετε να επικοινωνείτε με τις σχετικές πλατφόρμες αποτελεσματικά.

Εμείς έχουμε βοηθήσει τόσο επαγγελματίες όσο και απλούς χρήστες να αισθανθούν δικαιωμένοι δίνοντας τους την επιλογή να «κλείσουν» το ζήτημα στο σημείο που αισθάνονται δικαιωμένοι χωρίς να επιδιώκουμε, σε κάθε περίπτωση, να «σύρουμε» τους θιγόμενους στα δικαστήρια.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ row_bg_class=”bg-lightgrey” css=”.vc_custom_1595664867415{padding-top: 15px !important;}” el_class=”xxx”][vc_single_image custom_src=”https://www.e-lawyers.gr/wp-content/uploads/2020/07/dikhgoroi-internet-1.jpg”][vc_elu_text]

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο: 6945 088 741 ή συμπληρώνοντας την κάτωθι φόρμα επικοινωνίας[/vc_elu_text]

[/vc_column][/vc_row][/vc_section]