6945 088 741
Διεθνείς συμβάσεις

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο:
6945 088 741 ή συμπληρώνοντας την κάτωθι φόρμα επικοινωνίας

Διεθνείς συμβάσεις

Οι διεθνείς συμβάσεις απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις. Το γραφείο μας, με την πολυετή εμπειρία στην συγγραφή αλλά και διαπραγμάτευση διεθνών συμβάσεων εμπορικού δικαίου αλλά και στηριζόμενο σε ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών, μπορεί να σας βοηθήσει στην διαπραγμάτευση και στην τελική συγγραφή συμβάσεων που θα σας καλύπτουν πλήρως, σε κάθε επαγγελματικό σας βήμα.

Γιατι ειναι σημαντικη η δικαιοδοσια

Είναι επιτακτική ανάγκη να συμφωνηθεί η δικαιοδοσία κατά τη σύναψη μίας διεθνούς σύμβασης. Εξασφαλίζει σαφήνεια σε όλα τα θέματα που ενδέχεται να τεθούν βάσει της συμφωνίας. Τα Ελληνικά δικαστήρια είναι προσιτά στους κατοίκους της Ελλάδας. Η καλύτερη επόμενη εναλλακτική είναι τα Αγγλικά δικαστήρια τα οποία είναι αποδεδειγμένο ότι προσφέρουν προβλέψιμα αποτελέσματα λόγω σταθερότητας στην κρίση τους, είναι ιδιαίτερα δίκαια και έμπειρα στο διεθνές εμπορικό δίκαιο το οποίο άλλωστε η Αγγλία έχει διδάξει.

Προκλήσεις κατά τη διαπραγμάτευση διεθνών συμβάσεων

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που εμπλέκονται κατά τη σύνταξη διεθνών εμπορικών συμβάσεων, όπως:

  1. Ικανότητα του δικηγόρου να διαπραγματευτεί ουσιαστικά και σωστά καλύπτοντας τις ανάγκες πλήρως και ολοκληρώνοντας επιτυχώς τη σύμβαση.
  2. Σωστή Μετάφραση και αποτύπωση των τεχνικών όρων : Οι νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση μπορούν να παρεξηγηθούν και να ερμηνευθούν διαφορετικά από τα μέρη, οδηγώντας σε διαφωνία ή καταγγελία
  3. Η λειτουργία της σύμβασης μπορεί να επηρεαστεί από πολιτιστικές διαφορές

Οι επιχειρήσεις σε ορισμένες χώρες προτιμούν συμφωνίες που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τις σχέσεις προτού ακόμη εξετάσουν γραπτή σύμβαση.
Σε κάποιες χώρες όπως στη Μέση Ανατολή για παράδειγμα, ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων είναι παραδοσιακά πολύ πιο αργός και οι επιχειρηματίες προτιμούν τις προσωπικές συναντήσεις ή το skype περισσότερο από το email και το τηλέφωνο.

Το γραφείο μας, κατανοεί τις πολιτιστικές διαφορές αφού έχει εκπροσωπήσει πελάτες σε συμβάσεις διεθνώς και έχει εκπροσωπήσει πολλούς Έλληνες στην Αγγλία.